Statoil MasterCard

statoil-mastercard

Er Statoil den bensinstasjonkjeden du oftest fyller tanken på, eller kjøper burger og frøbaguett hos? I så fall vil det dedikerte kredittkortet til nettopp Statoil være midt i blinken for deg, da du kan slippe unna med reduserte kostnader til drivstoff og mer til. Statoil MasterCard har dessuten alle de vanlige bruksområdene som et hvilket som helst annet kredittkort har, og er følgelig en av de beste kombinasjonene av kredittkort og bonuskort som er tilgjengelig. Og igjen – perfekt for deg som ofte svinger innom Statoil.

Betingelser for kredittkortet

Betingelsene for Statoil MasterCard er trolig ikke like gode som enkelte konkurrenter, men det omfattende bonusprogrammet knyttet til Statoil-kjeden gjør opp for det meste (les mer om dette i neste avsnitt). Den effektive renten er på noe høye 26,27 prosent, men rentene begynner uansett ikke å løpe før det har gått 45 dager. Du kan søke om en kredittgrense på inntil 100 000 kroner, men som regel må man ha vært kunde en stund for å få en såpass høy kredittgrense.

Kredittkortet har ikke noe årsgebyr, og det koster ikke noe å handle med det. Men når det gjelder uttak av kontanter – så blir det svindyrt. Da skal kortutstederen har 4 prosent av uttaksbeløpet – og minst 40 kroner.

Fordeler og ulemper

Statoil MasterCard er midt i blinken for deg som kjører mye bil og tanker hos Statoil. Du får automatisk 30 øre i avslag per liter bensin eller diesel du fyller, mens de som fyller over 2500 liter i løpet av ett år får økt denne bonusen til 40 øre i avslag. Bonusen påføres automatisk kredittkortregningen. Utover dette så har kortet også andre fordeler som at både reise- og avbestillingsforsikring er inkludert. I tillegg får man 1 prosent bonus på alle kjøp utenfor Statoil, samtidig som man får gratis tilgang til Statoil-koppen.

Av ulemper, så er det åpenbart at gebyret ved uttak av kontanter er alt for høyt. Dessuten er bensinbonusen noe lavere enn hva konkurrerende kort kan tilby, men utover dette er det ingen spesielle ulemper med Statoil MasterCard.

Søke om kredittkortet

Statoil MasterCard bestiller du enklest via nettsidene til Statoil, og de fleste som er 18 år gammel, har en fast inntekt og ikke har betalingsanmerkninger får godkjent søknaden. Søknadsskjemaet er lettfattelig og tar maksimalt 5-10 minutter å fylle ut. Signerer du søknaden med BankID så kan du regne med å ha ditt splitter nye kredittkort innen en ukes tid.