Norwegian kredittkort

norwegian-kredittkort

Har du hørt om flyselskapet Norwegian? Helt sikkert. Har du hørt om internettbanken Bank Norwegian? Det er slettes ikke sikkert – selv om banken stadig vokser og får en større markedsandel i Norge. Det er altså flyselskapet Norwegian som har begynt med banktjenester, og de tilbyr nå et gunstig kredittkort for deg som er 18 år gammel.

Betingelser for kredittkortet

Kredittkortet fra Bank Norwegian, som populært bare kalles for Norwegian-kortet, er et gunstig kredittkort som har gode betingelser. Den effektive renten er på 23,10 prosent, som verken er blant de beste kortene i markedet, men heller ikke blant de dårligste – altså helt gjennomsnittlig. Du kan søke om å få en kredittgrense på inntil 100 000 kroner, og det tar hele 45 dager før rentene begynner å løpe. Innen denne tiden betaler du ikke noe for å bruke kortet, og det har ikke noe årsgebyr.

Skal man gjøre uttak av kontanter i minibank, så påløper et gebyr på 39 kroner dersom det er i en norsk minibank. I utlandet er det ikke noe gebyr ved kontantuttak.

Fordeler og ulemper

Norwegian-kortet er fullstappet med fordeler. Det har blant annet et omfattende cashback-program som gir deg penger tilbake når du handler, i form av CashPoints hos flyselskapet Norwegian. Hver gang du drar kortet i en butikk, så får du 1% av summen i slike poeng. Disse kan du bruker på flyreiser, og følgelig kan du spare deg opp til en gratis flyreise bare ved å bruke kortet når du handler. I tillegg får du rabatt på flybilletter hos det nevnte flyselskapet dersom du bruker kortet ved betaling av reisen.

Kredittkortet har også reiseforsikring inkludert hvis minst halvparten av reisen blir betalt med det. Her er også avbestillingsforsikring inkludert. Når det gjelder ulemper med kredittkortet, så er det vanskelig å påpeke noe spesielt. Men om det skal være noe, så må det være at den rentefrie perioden er noe kortere enn konkurrentene, og at man må betale gebyrer ved uttak i norske minibanker.

Søke om kredittkortet

Bank Norwegian er en ren internettbank, og de står alltid klare til å ta imot søknaden din gjennom nettsidene sine. Så lenge du er 18 år gammel, ikke har betalingsanmerkninger og har en eller annen form for inntekt som har blitt registrert hos Skatteetaten, så er sjansen meget stor for at du får innvilget søknaden din om Norwegian-kortet. Som regel dukker også kredittkortet opp i postkassa innen en ukes tid.