Så mye sparer du på å ta med jobblunsjen hjemmefra

spar-lunch

Det er slettes ikke sikkert at det frister å smøre seg en brødskive med leverpostei når man er stuptrøtt om morgenen, og kanskje spesielt ikke når man vet at det serveres varm lasagne eller nysmurte bagetter i kantinen på arbeidsplassen. Dersom du kjenner deg igjen i denne beskrivelsen, så har du trolig muligheten til å spare mye penger på å være litt mindre kravstor til lunsjen. For den som smører med seg matpakke hjemmefra er det definitivt mye penger å spare!

Hvor mye bruker du på jobblunsj?

For å finne ut hvor mye du kan spare på å lage matpakke selv, så må du først regne ut hvor mye du bruker i kantinen. Hvis man tar utgangspunkt i en person som kjøper lunsj på jobb 200 dager i løpet av ett år (28 dager der kantinebesøket ble unngått), og svir man bort 60 kroner hver dag på mat og drikke, så bruker man svimlende 12 000 kroner på bagetter eller annen lunsj i løpet av ett år. Det er like mye som det koster å sende hele storfamilien til Gran Canaria for en uke på et fint hotell!

Så mye kan du spare på å lage matpakke

Selv om den hjemmelagde matpakken kanskje ikke er like spennende som maten som serveres i kantina, så vil det garantert være verdt det. For man kan spare over halvparten av utgiftene til lunsj dersom man lager sin egen matpakke. Du kan selv tenke på det – hvor mye koster det for et brød på butikken? Og du kan kjøpe variert pålegg med god holdbarhet, slik at du kan ha variert lunsj hver dag. Trolig vil kostnaden for hjemmelaget lunsj ligge på mellom 3000 til 4000 kroner.

Spar tid om morgenen ved å gjøre det kvelden før

Dersom du er et typisk B-menneske som sliter med å komme deg opp av senga og alltid har dårlig tid før jobb, så vil det lønne seg å gjøre unna matpakkesmøringen kvelden før. Da kan man smøre både til seg selv, samboeren og eventuelle barn. Gjør man dette til en rutine, så får man plutselig mye bedre tid om morgenen, og man har alltid lunsjpakka klar når man reiser til jobb.